News 2018Concurs Cercetător Științific III

Institutul Astronomic cu sediul in str. Cuțitul de Argint nr. 5, sector 4, București, scoate la concurs un post de Cercetător Științific III, pe durată nedeterminată.
Mai multe informatii se gasesc aici.

Concurs contabil șef

Institutul Astronomic cu sediul in str. Cuțitul de Argint nr. 5, sector 4, București, scoate la concurs un post de contabil șef cu jumătate de normă, pe durată determinată.
Mai multe informatii se gasesc aici.

Astrofizicienii Academiei Române au cartografiat energia luminoasă din Calea Lactee.


O echipă internațională de cercetători, din care fac parte doi cercetători ai Academiei Române prof. dr. Cristina C. Popescu și dr. Mark Rushton, calculat pentru prima dată distribuția de energie luminoasă din Calea Lactee, ceea ce oferă indicii importante asupra modului în care s-a format Galaxia noastră, dar și a modului general în care galaxiile se formează și evoluează de-a lungul timpului cosmic. Studiul este publicat în ultimul număr din prestigioasa revistă internațională „Monthly Notices of the Royal Astronomical Society”. Cercetarea a fost făcută de o echipă de oameni de știință de la Institutul Astronomic al Academiei Române, Universitatea Central Lancashire (Marea Britanie) și Institutul Max Planck pentru Fizică Nucleară din Heidelberg (Germania).
Comunicatul de presă al Academiei Române
In perioada 29-30 mai 2017 Institutul Astronomic al Academiei Romane, Observatorul astronomic din Cluj-Napoca, Comitetul National Roman de Astronomie si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca organizeaza conferinta internationala: CONNECTIONS IN ASTRONOMY, ASTROPHYSICS, SPACE AND PLANETARY SCIENCES. Conferinta este organizata sub egida Centrului de competente in stiinte planetare - ASTRES. Programul conferintei poate fi consultat aici. Conferinta va avea loc in sala de reuniuni a Observatorului din Cluj-Napoca.


Dr. Magda Stavinschi, cercetƒtor onorific la Institutul Astronomic al Academiei Române, a primit premiul €žNicolae Donici€œ acordat de Funda›ia culturalƒ €žMagazin istoric€œ, în ™edin›a festivƒ din 26 aprilie 2017, care a avut loc la Banca Na›ionalƒ a României.
Arhiva anunturi2016
2015
2014
2013