24 05 2018 | C.N.R.A.
 

Acasă

Zilele Academice Clujene, 17-19 mai 2018

In perioada 17-19 mai 2018 Institutul Astronomic al Academiei Romane, Observatorul astronomic din Cluj-Napoca, Agentia Spatiala Romana,  Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Comitetulul National Roman de Astronomie organizeaza conferinta internationala: OUTLOOK IN ASTRONOMY, ASTROPHYSICS, SPACE AND PLANETARY SCIENCES.  

Conferinta este organizata sub egida Centrului de competente in stiinte planetare - ASTRES.

Conferinta va avea loc in sala de reuniuni a Observatorului din Cluj-Napoca. 

 

Revista Romanian Astronomical Journal are o noua coperta

Romanian Astronomical Journal isi schimba infatisarea!

Este vorba despre o initiativa a Comitetului de Redactie a revistei sub coordonarea Biroului Executiv C.N.R.A., cu sprijinul Editurii Academiei Romane. Noua coperta a revistei Romanian Astronomical Journal este policroma, pe o culoare de fundal albastru. Primul numar editat cu noua coperta este cel din 2017, nr 1, volumul 27. Acest numar contine sase articole stiintifice,  

Revista publica anual doua numere tiparite, continand articole stiintifice pe teme astronomice, pe un spatiu de aproximativ 200 de pagini. Romanian Astronomical Journal publica un al treilea volum doar in format electronic. Aceste articole pot fi accesate liber la pagina web a revistei.

Uram mult succes si multa vizibilitate stiintifica revistei in noul format!

A 16-a ediție a Olimpiadei de astronomie și astrofizică

Cea de-a 16-a ediție a Olimpiadei de astronomie și astrofizică, etapa națională, s-a ținut la Gura-Humorului în județul Suceava, în perioada 2-5 februarie 2018.    

Dacă la primele ediții au participat un număr redus de județe, astronomia fiind o disciplină opțională în învățământul curricular românesc, la această ediție au intrat în concurs 29 de județe și un total de 147 elevi. Olimpiada s-a organizat pe două nivele, respectiv juniori și seniori.

 

Mai departe…

Doua noi apariții editoriale

Doua noi apariții editoriale pentru învățarea si promovarea astronomiei si astrofizicii.

Este vorba despre apariția a doua cărți publicate Editura Didactica si Pedagogica. Aparițiile editoriale poarta semnătura profesorului Mihail Sandu.

Prima carte se intitulează: ASTRONOMIE SI ASTROFIZICA  - Evenimente olimpice 1996-2010 PROBLEME – volumul 1

 

Mai departe…

La multi ani 2018!

La multi ani 2018!

Biroul Executiv al C.N.R.A. ureaza colegilor din Comitetul National Roman de Astronomie multa sanatate si impliniri pentru noul an 2018.

Anul 2017 a fost marcat de adoptarea noului statut al C.N.R.A. 

 

Anul 2018 va fi marcat de organizarea Adunarii Generale a Uniunii Astronomice Internationale ce va avea loc la Viena, in Austria, in a doua jumatate a lunii august.

 
 
C.N.R.A.

Comitetul National Roman de Astronomie

Despre noi
Întrebări frecvente

Ce este CNRA?

Contact

Tel: +40 21 3356892
Fax: +40 21 3373389
Email: cnra _at_ astro.ro