14 04 2024 | C.N.R.A.
 

Despre noi

Comitetul National Roman de Astronomie a fost constituit pe langa Prezidiul Academiei Romane in anul 1930. Primul statut al C.N.R.A. devenit efectiv in anul 1932.

C.N.R.A. este o organizatie stiintifica fara scop lucrativ, pentru promovarea astronomiei.

Scopul C.N.R.A. este :

  • să reprezinte astronomia din România în Uniunea Astronomică Internaţională - U.A.I. şi în alte organizaţii ştiinţifice internaţionale de specialitate;
  • să contribuie la dezvoltarea colaborării interne şi internaţionale în domeniul astronomiei şi la intensificarea relaţiilor dintre specialiştii români şi străini în interesul progresului ştiinţific;
  • să sprijine dezvoltarea activităţii de cercetare ştiinţifică în România privind diferitele ramuri ale astronomiei;
  • să sprijine dezvoltarea învăţământului astronomiei în România, ca o componentă importantă a culturii ştiinţifice naţionale.

Statutul actual C.N.R.A a fost aprobat in sedinta Adunarii Generale din anul 2017 si avizat favorabil de Academia Romana.

Sub egida Academiei Romane si al C.N.R.A. se pregatesc numerele revistei de astronomie Romanian Astronomical Journal. Revista publica anual doua numere continand articole stiintifice, pe un spatiu de aproximativ 200 de pagini. Un al treilea numar Romanian Astronomical Journal este publicat anual on-line, in cazul depasirii numarului de pagini contingentat. Volumele Romanian Astronomical Journal sunt accesibile in linie pe pagina web a revistei.

C.N.R.A. propune spre aprobare Prezidiului Academiei Romane componenta Comitetului de redactie pentru revista Romanian Astronomical Journal.

 

 
 
C.N.R.A.

Comitetul National Roman de Astronomie

Despre noi
Întrebări frecvente

Ce este CNRA?

Contact

Tel: +40 21 3356892
Fax: +40 21 3373389
Email: cnra _at_ astro.ro