26 04 2024 | C.N.R.A.
 

CNRA reprezentata la lucrarile Comitetului executiv al EAS

In perioada 23-24 ianuarie CNRA a fost reprezentata la lucrarile Comitetului executiv al Societatii Astronomice Europene (EAS) (https://eas.unige.ch) tinute in Observatorul din Paris, Franta. La aceste lucrari au fost prezenti reprezentanti a 20 societati astronomice din Europa.

Reuniunea a fost axata in principal pe problematicile legate de crestere a vizibilitatii societatii prin acretarea unui numar cat mai mare de membri. O alta problema importanta a fost cea legata de crearea sinergiilor la nivel european, prin organizarea de axe stiintifice prioritare si prin facilitarea activitatilor astronomice la nivel european.

 

Aceasta reuniune de lucru marcheaza o schimbare majora in cadrul modului de organizare a EAS. Astfel, cu incepere din anul 2019 structura EAS se va baza pe societatile nationale afiliate. Romania este reprezentata in cadrul EAS prin Comitetul National Roman de Astronomie. EAS va accepta noi membri la propunerea instantelor nationale afiliate. Mai multe informatii se pot gasi pe pagina web a EAS.

 
 
C.N.R.A.

Comitetul National Roman de Astronomie

Despre noi
Întrebări frecvente

Ce este CNRA?

Contact

Tel: +40 21 3356892
Fax: +40 21 3373389
Email: cnra _at_ astro.ro