1 05 2024 | C.N.R.A.
 

Introducere in lumea asteroizilor - o noua aparitie editoriala

La Editura Zorio, a apărut cartea ”Introducere in lumea asteroizilor”, scrisă de Dr. Mirel Birlan, cercetător al Institutului de Mecanica Cereasca si de Calcul al Efemeridelor, CNRS, Observatorul din Paris si al Institutului Astronomic al Academiei Române, impreuna cu Adrian Sonka, cercetator al Institutului Astronomic al Academiei Romane.

Cartea se adreseaza unui auditoriu larg, de la 10 la 100 ani, cu sau fara cunostinte astronomice. Proiectul cartii s-a fondat in jurul unui program de observatii si de supraveghere, intr-o retea de observatori, a asteroidului 7986 Romania. Cartea "Introducere in lumea asteroizilor" propune o incursiune istorica in lumea micilor corpuri ale Sistemului Solar. Ea propune deopotriva noi informatii legate de studiul asteroizilor si noile tehnici de observatie ale acestora. In plus de capitolele dedicate asteroizilor, autorii propun un dictionar de termeni astronomici utilizati in interiorul cartii, impreuna cu un capitol de intrebari si raspunsuri pe teme astronomice accesibile tuturor varstelor.

Cartea a fost publicata cu sprijinul asociatiei Astronomia 21, sub patronajul Comitetului National Roman de Astronomie. Pentru informatii legate de posibila achizitie, doritorii se pot adresa la Dl Adrian Sonka (email: sonka.adrian(at)gmail.com)

 
 
C.N.R.A.

Comitetul National Roman de Astronomie

Despre noi
Întrebări frecvente

Ce este CNRA?

Contact

Tel: +40 21 3356892
Fax: +40 21 3373389
Email: cnra _at_ astro.ro