Latest news

Conferință științifică internațională la Observatorul Astronomic din Cluj-Napoca

În perioada 6-8 iulie 2022, la Observatorul Astronomic din Cluj-Napoca s-a desfășurat conferința internațională "Theory, Observations and Data Processing in Astronomy, Astrophysics, Space and Planetary Sciences".

Organizată de Observatorul Astronomic din Cluj-Napoca din cadrul Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române și de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, conferința s-a desfășurat sub auspiciile Zilelor Academice Clujene 2022, având susținerea Institutului Astronomic al Academiei Române și al Comitetului National Român de Astronomie.

La conferință au participat cercetători și cadre didactice din domeniul astronomiei, astrofizicii, științelor spațiale și planetare, matematicii și fizicii din România, Ungaria, Statele Unite, Emiratele Arabe Unite, Brazilia și Iran. La conferință au fost de asemenea prezenți studenți ai Universității "Babes-Bolyai" interesați de tematicile abordate.

Lucrările prezentate au abordat tematici legate de științele planetare și de fizica Soarelui, studii ale sistemelor complexe de stele binare, triple, multiple, și studii teoretice de cosmologie și teoria găurilor negre. Abordările tematicilor au fost diverse, de la observațiile astronomice directe, analiza și modelarea lor, la prelucrarea acestora utilizând tehnici moderne de analiză cu ajutorul inteligenței artificiale și a proceselor de învățare automată. Datele de observație prelucrate astfel sunt utilizate pentru elaborarea de modele, analitice sau empirice, care în final tind să explice fenomenele și problematicile care au fost puse în discuție.

Published on: Jul 13, 2022

Zilele Academice Clujene, 2022
News

Latest news from A.I.R.A.

Read more

Astronomical data

Ephemerides

Astrodata

Research

Our latest publications

Research

Careers

Join us for a career in astronomy.

Join us