Latest news

30 iunie 2023, Asteroid Day - Ziua Porților Deschise la Institutul Astronomic al Academiei Române

În data de 30 iunie 2023, Institutul Astronomic al Academiei Române, Observatorul Astronomic din București, va organiza Ziua Porților Deschise, cu ocazia celebrării evenimentului mondial Asteroid Day.

Localizat în imediata vecinătate a Parcului Carol I din București, pe str. Cuțitul de Argint, nr. 5, în Sectorul 4, Institutul Astronomic va organiza acest eveniment în intervalul orar 10.00-18.00. Accesul publicului este gratuit și se va face doar pe bază de programare la adresa de email astro@astro.ro, în intervalele orare disponibile, până la atingerea numărului maxim de vizitatori ce pot fi primiți în parcul IAAR pentru acest eveniment.

Tururile ghidate vor cuprinde: vizitarea interiorului Cupolei Ecuatoriale, unde se află cea mai mare lunetă din țară - astrograful Prin-Merz, al Sălii Meridian, care găzduiește numeroase echipamente științifice spectaculoase și unice în România; prezentări și activități educaționale cu suport audio-video în Holul și Sala Planetariu; un tur al parcului Institutului Astronomic printre cupolele astronomiei românești și emblematica Vilă Bosianu, care a avut un rol important în istoria națională.

În rondul din fața Clădirii Soare, publicul vizitator va avea posibilitatea, în funcție de condițiile meteo, de a observa prin instrumente științifice echipate cu filtre corespunzătoare, steaua de lângă noi, Soarele.

La întâlnirea cu publicul vor veni astronomi profesioniști ai României, personalități românești ale științei din țara noastră și pe plan mondial, pedagogi și alți membrii ai echipei Institutului Astronomic. Ca de fiecare dată de Ziua Porților Deschise la Institutul Astronomic, pozele, videourile memorabile, nenumăratele întrebări și voia bună vor fi nelipsite. Vă așteptăm cu drag pentru a vă arăta și spune povestea de peste un secol și jumătate a astronomiei românești moderne, și a unuia dintre cele mai dinamice domenii de cercetare științifică ale Patriei noastre.

Published on: Jun 19, 2023

30 iunie 2023 - Ziua Porților Deschise la Institutul Astronomic al Academiei Române
News

Latest news from A.I.R.A.

Read more

Astronomical data

Ephemerides

Astrodata

Research

Our latest publications

Research

Careers

Join us for a career in astronomy.

Join us