20 04 2024 | C.N.R.A.
 

Doua noi apariții editoriale

Doua noi apariții editoriale pentru învățarea si promovarea astronomiei si astrofizicii.

Este vorba despre apariția a doua cărți publicate Editura Didactica si Pedagogica. Aparițiile editoriale poarta semnătura profesorului Mihail Sandu.

Prima carte se intitulează: ASTRONOMIE SI ASTROFIZICA  - Evenimente olimpice 1996-2010 PROBLEME – volumul 1

 

Această carte cuprinde probleme cu rezolvări detaliate de astronomie si astrofizica ce au fost propuse in cadrul olimpiadelor județene, olimpiadele naționale, selecția loturilor restrânse, olimpiadele internaționale începând cu prima ediție din 1996 până în 2010.

Lucrarea se adresează elevilor din învățământul gimnazial și liceal, în perspectiva participării la olimpiadele de astronomie si astrofizica. Ea este deopotrivă utila studenților din facultățile unde astronomia si astrofizica  sunt cuprinse în planurile de învățământ. Cartea este un bun îndrumar pentru profesorii din învățământul preuniversitar care dezvolta activități didactice extracurriculare de astronomie.

 

Cea de-a doua apariție editoriala  se intitulează: EXPERIMENTE DE FIZICĂ

Cartea prezinta un set de probe experimentale imaginate de autorul Mihail Sandu si propuse drept probe la diverse olimpiade (fizica, științele Pământului, interdisciplinare, astronomie si astrofizica).  Pentru efectuarea experimentelor propuse există și numeroase dispozitive imaginate si realizate în totalitate de autor. Ele au constituit probe de laborator pentru  evenimentele olimpice naționale și internaționale sus-menționate. 

 

Mai multe detalii legate de aceste apariții editoriale puteți primi d ela autor , la adresa e-mail: sandumihail@yahoo.com.

(Material propus de Ana Naghy, membru CNRA)

 
 
C.N.R.A.

Comitetul National Roman de Astronomie

Despre noi
Întrebări frecvente

Ce este CNRA?

Contact

Tel: +40 21 3356892
Fax: +40 21 3373389
Email: cnra _at_ astro.ro