20 04 2024 | C.N.R.A.
 

Asteroid Day - Ziua Asteroidului - 30 iunie 2017

Manifestare in cadrul initiativei Asteroid Day 2017

Organizatia Natiunilor Unite promoveaza initiativa Ziua Asteroidului in fiecare an pentru 30 iunie. Aceasta initiativa a fost demarata in anul 2014 si a fost adoptata la ONU-COPUOS pe 6 decembrie 2016.

Initiativa este promovata pe 30 iunie 2017 in cadrul Institutului Astronomic al Academiei Romane, manifestarea fiind repertoriata de statisticile de la nivel international.

C.N.R.A. se implica activ si sustine astfel de actiuni de promovare a astronomiei.

Prezentarile din cadrul manifestarii:

Dan Alin Nedelcu, “Asteroizii geointersectori”: Asteroizii geointersectori reprezintă o populație de obiecte situate în imediata vecinătate a orbitei Pământului. Perturbațiile gravitaționale pot plasa aceste corpuri pe orbite cu risc potențial de impact pentru Pământ. Sursele asteroizilor geointersectori, mecanismele de transport către regiunea internă a Sistemului Solar și metodele prin care sunt studiate proprietățile lor fizice și dinamice vor fi expuse în această prezentare.

Adrian Șonka, „Cratere în Sistemul Solar: de la Mercur la Pluto”: Fiecare planetă are craterele pe care le merită. O incursiune în aspectul craterelor care se găsesc pe diferite corpuri din Sistemul Solar.

Simon Anghel, “Dezastre recente: Tunguska și Chelyabinsk”: Dacă asteroizii mici ard în atmosferă, unde se duce energia? O scurtă expunere despre impacturile atmosferice de la Tunguska și Chelyabinsk.

Mirel Birlan, Observatorul din Paris, via Skype: “Sesiune de întrebări și răspunsuri despre asteroizi”

 
 
C.N.R.A.

Comitetul National Roman de Astronomie

Despre noi
Întrebări frecvente

Ce este CNRA?

Contact

Tel: +40 21 3356892
Fax: +40 21 3373389
Email: cnra _at_ astro.ro