19 04 2024 | C.N.R.A.
 

Președintele României a vizitat Institutul Astronomic al Academiei Române

Marți, 8 decembrie 2015, E.S. Profesor Klaus Iohannis, Președintele României, a vizitat Institutul Astronomic al Academiei Române, în prezența acad. Ionel Valentin Vlad, Președintele Academiei Române și acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române. În cursul vizitei s-au discutat probleme privind trecutul, prezentul și viitorul astronomiei românești.

La Conferința de presă organizată la sfârșitul vizitei, Președintele României a precizat:

"E prima vizită aici. Sunt impresionat de dedicația oamenilor de aici. Le doresc mult succes! Sper să se găsească oameni care să vina în sprijinul instituției. Sper să se găsească și autorități care înțeleg importanța acestui Observator și vin în sprijinul cercetătorilor. Cercetare se poate face teoretic, dar aici este vorba și de un aspect practic care, fără o finanțare corespunzătoare, nu are cum să funcționeze optimal.  În afară de acest lucru, m-a interesat construcția, patrimoniul construit sau arhitectural al acestui ansamblu în care se află Observatorul și în care suntem acum, cum de fapt și la clădirea bursei m-a interesat modul în care clădirea a fost refuncționalizată, cum a fost salvată partea de clădire care s-a putut păstra".

Cu aceasta ocazie, pe pagina sa de Facebook, Președintele României a postat următorul mesaj:

 “În ceea ce privește Observatorul Astronomic, autoritățile au obligația să vina în sprijinul cercetării cu finanțarea necesară reabilitării construcției și modernizării echipamentelor.” 

Fotografii din timpul vizitei

 
 
C.N.R.A.

Comitetul National Roman de Astronomie

Despre noi
Întrebări frecvente

Ce este CNRA?

Contact

Tel: +40 21 3356892
Fax: +40 21 3373389
Email: cnra _at_ astro.ro