28 03 2024 | C.N.R.A.
 

Conferinţa româno-franceză “Fizica și astrometria obiectelor din Sistemul Solar”

Sub egida Academiei Române, a Comitetului Naţional Român de Astronomie de pe lângă Prezidiul Academiei şi a Institutului Astronomic (Academia Română), în perioada 27-30 mai 2015 s-a desfăşurat conferinţa bilaterală româno-franceză de astronomie « Fizica şi astrometria obiectelor din sistemul solar ». Conferinţa a fost  găzduită de Centrul Internaţional de Conferinţe al Academiei Române, din comuna General Berthelot, de lângă oraşul Haţeg.

La conferinţă au participat 18 cercetători, specialişti în observaţii astronomice, mecanică cerească şi în modelarea datelor fizice ale asteroizilor, cometelor, sateliţilor naturali şi artificiali. Au fost prezenţi cercetători români de la observatoarele astronomice din Bucureşti şi Cluj-Napoca precum şi specialişti francezi de la Observatorul din Paris – Institutul de Mecanică Cerească şi de Calcul al Efemeridelor, Observatorul din Marsilia şi Universitatea din Lille.

Scopul acestei conferinţe îl constituie întărirea legăturilor ştiinţifice tradiţionale din domeniul astronomiei între România şi Franţa, în contextul integrării europene, a aderării recente a României la structurile Agenţiei Spaţiale Europene. Se doreşte identificarea acelor domenii de cercetare care vor favoriza colaborarea bilaterală, identificarea elementelor de complementaritate în competenţele specialiştilor prezenţi şi facilitarea participării comune la proiectele europene din domeniul astronomiei.

Mai multe detalii despre conferinţă şi programul ei găsesc la pagina web : http://observer.astro.ro/passo/

Ecouri ale Conferintei PASSO in Buletinul Informativ al Academiei Romane din luna mai 2015 

 

Persoane de contact : Dr Mirel BIRLAN, Dr Alin NEDELCU

Email : passo _at_ astro.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
C.N.R.A.

Comitetul National Roman de Astronomie

Despre noi
Întrebări frecvente

Ce este CNRA?

Contact

Tel: +40 21 3356892
Fax: +40 21 3373389
Email: cnra _at_ astro.ro