ALMANAHUL ASTRONOMIC

Primul almanah de acest gen din Romania !
 


(coperta: fotomontaj de Mourad Cherfi, Societe Astronomique de France)

                Il puteti cumpara de la sediul din Parcul Carol al Institutului Astronomic (Luni - Vineri, orele 9-16)
                sau de la chioscuri de presa si librarii.   Costa numai 89000 lei.
                Se poate comanda si la adresa magda@aira.astro.ro ,   plata ramburs, la care se adauga taxele postale.


Astronomii isi doreau de foarte multa vreme un Almanah al lor, o publicatie in care sa gaseasca ultimele noutati din cosmos, ultimele descoperiri realizate la marile telescoape din lume sau chiar ale astronomilor amatori. Doreau sa gaseasca explicatii la intrebarile pe care si le pun de atata vreme, cu alte cuvinte, sa se informeze cat mai bine.

Cum ne aflam deja in plin secol 21, cand astronomia este in plina actiune, Asociatia care-i poarta numele s-a gandit sa le indeplineasca in sfarsit acest deziderat: sa publice o astfel de carte. Si, pentru ca se adreseaza in primul rand cititorilor tineri si, in general, tuturor celor care si-au pastrat sufletul tanar, formula aleasa a fost cea de destindere, ba chiar de amuzament.

Astfel, in Almanah veti putea gasi, in primul rand, articole stiintifice despre planete, stele, univers, sau de istorie a astronomiei, speram pe intelesul oricui. O mare parte a lucrarii contine, insa, literatura SF, integrame, jocuri, ba chiar si glume. Speram ca astfel, oricine se va bucura de o lectura placuta, iar, dupa aceea, va deveni un fan al astronomiei.

Nu ne ramane decat sa va spunem ca doar dumneavoastra sunteti cei care, asigurand succesul acestui prim Almanah, veti putea garanta aparitia... urmatoarelor!